Izrada sajta

Kvalitetna i uspešna izrada sajta 2023. godine

izrada sajta
i-mejl
telefon

IZRADA SAJTA - kvalitetna i uspešna izrada sajta 2023. godine


Izrada sajtova - pouzdanih, bezbednih, atraktivnih i boljih od konkurencije


Izrada sajta treba da poštuje određene standarde izrade kako bi vaš sajt mogao da bude uspešan, efikasan i koristan. Ne ispunjava svaki sajt te standarde iako na prvi pogled može delovati da je sa njim sve u redu. Međutim, ako se loše kotirate na Guglu, ako imate slabe reakcije posetioca i slabu posećenost, ako vam je sajt spor, nebezbedan, ili imate druge poteškoće, sve to pokazuje da vaš sajt nije kvalitetno izrađen ili je zastareo i vreme ga je pregazilo. Kontaktirajte nas da bismo vam rekli šta nije u redu sa vašim sajtom i šta bi trebalo da se promeni ili popravi. Ili, ukoliko nemate sajt, kontaktirajte nas da napravimo sajt kojim ćete pobediti konkurenciju i istaći se u svojoj oblasti poslovanja, biti prvi za brojne pretrage koje su u vezi sa vašim poslovanjem i imati konstantno povećanje posećenosti sajta. Mi pravimo sajt koji unapređuje vaše poslovanje i ostvaruje njegove ciljeve.

izrada sajta

Neki od sajtova naših klijenata imaju mesečnu posećenost veću od više stotina hiljada poseta koje dolaze samo od korisničkih internet pretraga. Da biste to postigli vaš sajt mora da bude tehnički kvalitetno napravljen i relevantan za oblast kojom se bavi. Ako želite da postignemo veliku posećenost i vašeg sajta, kontaktirajte nas da zajedno napravimo marketinški plan i radimo na ukupnom unapređenju vaše internet prezentacije. Velika posećenost dovešće do toga da ćete biti mnogo više angažovani za usluge koje pružate, da ćete prodati veći broj proizvoda, kao i steći nove poslovne partnere, klijente i mušterije. Postoje brojni načini za povećanje posećenosti sajta a mi smo specijalizovani za sve njih i možemo vas posavetovati koji način bi bio najkorisniji za vas.

Izrada sajta vam je potrebna kojim god poslom da se bavite. Internet prezentacija vašeg poslovanja vam može pomoći da razvijete posao, ostavite povoljan utisak na vaše klijente i pošaljete snažne marketinške poruke. Jedino kvalitetno napravljen sajt može biti prvi na Guglu za brojne internet pretrage iz oblasti vašeg poslovanja. Sve to ostavlja povoljan utisak na vašeg klijenta i govori da vi ulažete u svaki aspekt svog poslovanja i da ste neko sa kime treba sarađivati. Nekvalitetan sajt može samo da otera postojeće i nove potencijalne klijente i da našteti vašem poslovanju.

Internet je sve prisutniji u populaciji. I sve više ljudi za informacijama o vašem biznisu traga putem interneta. Vaš sajt 24 sata dnevno pruža informacije o vašim uslugama vašim potencijalnim novim klijentima, poslovnim partnerima i mušterijama. Ukoliko imate i internet prodavnicu, vaši proizvodi dostupni su za kupovinu 24 sata dnevno. Sve to je potencijal koji i vaše poslovanje treba da iskoristi ali na ispravan način koji maksimizuje povraćaj vaše investicije.

Izradu sajta je najbolje da prepustite profesionalnoj programerskoj firmi koja će voditi računa o svim tehničkim aspektima neophodnim za izradu kvalitetnog, atraktivnog i bezbednog internet sajta. Potrebno je da vaš sajt bude prilagođen za sve uređaje preko kojih internet korisnici pristupaju internetu – mobilnim telefonima, desktop računarima, laptopovima i tabletima. Potrebno je da vaš sajt bude testiran i da svaka opcija radi bez greške. Takođe, važna je i bezbednost vašeg sajta posebno u slučaju internet prodavnica na čijim stranicama korisnici unose podatke sa svojih platnih kartica. Osim toga, web dizajn vašeg sajta treba da bude prilagođen korisničkom iskustvu i na njemu zasnovan. Ukoliko već imate sajt, važno je da on ispunjava sve ove standarde a ukoliko ih ne ispunjava, kontaktirajte nas da unapredimo vaš sajt.

Takođe, možda ćete želeti da se vaš sajt pojavljuje prvi na Guglu za određene ključne reči koje vaši klijenti kucaju u internet pretraživaču, kako biste vi bili prvi koji im se pojavljuju u pretragama. S obzirom na to da je konkurencija velika, takav rezultat je verovatniji ako na optimizaciji radi kvalitetna SEO agencija. Do sada smo uspeli da svaku određenu ključnu reč, na zahtev klijenta, rangiramo na prvu stranicu rezultata internet pretrage na Guglu. I sam naš sajt prvi je za brojne pretraživačke reči koje su u vezi sa uslugama koje nudimo.

Potrebno je da nam kažete da li želite unikatan sajt ili sajt napravljen prema postojećim dizajnerskim rešenjima. Unikatan sajt je skuplji ali je neophodan ukoliko se radi o specifičnom biznisu koji želi da se istakne inovativnošću i originalnošću. Sajt prema postojećim dizajnerskim rešenjima je povoljniji i dostupniji ali i on zahteva da bude napravljen prema najboljim standardima kvalitetne izrade sajta a ne jednostavnu instalaciju.

izrada sajta spektrum

Izrada sajta – prekretnica u poslovanju


Mi smo programerska, marketinška i konsalting firma. Posedujemo veliko iskustvo u razvoju biznisa, njegovom promovisanju i unapređenju. Omogućićemo vam da razvijete svoj biznis i preteknete konkurenciju. Zajedno sa vama konstantno ćemo raditi na unapređenju svih mogućih aspekata vašeg poslovanja. Kontaktirajte nas na telefon: 062/234-251 ili na i-mejl: kontakt@spektrum.rs. Naša izrada sajta je upravo ono što je potrebno vašem poslovanju.

Šta treba da znam pre izrade sajta...


Glavni zadatak za svakoga poslodavca, koji odluči da svoje poslovanje premesti na internet, jeste izrada sajta. Pored toga što treba da angažujete iskusnu firmu, za kvalitetno izrađen sajt potrebno je i vaše angažovanje. To je kompleksan i kreativan posao koji započinje vašom odlukom. Postoje mnoga pitanja na koja treba dati odgovor pre izrade sajta. Celokupan proces izrade sajta zahteva stručnost i detaljno planiranje jer od kvaliteta vašeg sajta zavisi i uspeh vašeg poslovanja.

šta treba da znam pre izrade sajta

Ukoliko planirate da vaše poslovanje premestite na internet, Spektrum kooperativa vam nudi uslugu izrade sajta, koja je u skladu sa pravilima SEO optimizacije za pretraživače. Možete nas kontaktirati na i-mejl: kontakt@spektrum.rs ili na broj 062/234-251.

Ukoliko još uvek nemate sajt, ovaj članak će vam pomoći da shvatite na šta je potrebno obratiti pažnju pre izrade sajta.

Izaberite pravi domen i hosting za vaš sajt


Da biste imali vaš sajt, potrebno je da imate domen (ime sajta) i hosting (prostor) koji iznajmljujete da bi vaš sajt bio vidljiv korisnicima 24/7.

Domen znači ime vašeg sajta. Odabir domena je veoma značajan faktor, kako za vaše marketinške strategije, tako i za SEO optimizaciju za pretraživače. Ukoliko se dvoumite koje ime odabrati za sajt, preporučujemo vam da izaberete ime koje se poklapa s imenom vašeg brenda. Podudaranje imena sajta sa imenom vašeg brenda omogućiće korisnicima da vas lakše pronađu na internetu.

Pročitajte više o pravilnom izboru domena.

Nakon što se odlučite za domen, potrebno je da izaberete hosting kompaniju koja će vašem sajtu pružiti prostor na internetu da bio neprekidno dostupan korisnicima. Dužnost hosting kompanije jeste da obezbedi da vaš sajt bude vidljiv korisnicima 7 dana u nedelji. Što se tiče cene hostinga, ona može varirati od par hiljada dinara do par desetina hiljada dinara na mesečnom nivou.

Danas je uglavnom zastupljeno da hosting kompanije nude i registraciju domena, te tako, korisnici na jednom mestu mogu registrovati i ime sajta, ali i zakupiti prostor na internetu.

Odabir platforme sajta


Jedan od zahteva klijenata jeste i odluka u kojoj platformi će se praviti sajt. Trenutno najpopularnija platforma za izradu sajta jeste Wordpress. Wordpress pruža jednostavnost korišćenja i kreiranje i vođenje bloga na sajtu. Blog je najbolje mesto na sajtu na kom ćete objavljivati nov sadržaj i informisati korisnike o vašim proizvodima/uslugama.

Nisu svi web dizajneri podjednako stručni za korišćenje različitih platformi, programskih jezika, kvaliteta dizajna i drugo. Prema tome, opredelite se za iskusnog web dizajnera koji će uspeti da ostvari vaše zamišljene planove.

Dizajn sajta i izrada sajta


Veoma je važno da pre izrade sajta spremite originalne tekstove, fotografije, video i audio zapise koje želite da se nađu na vašem sajtu. Zadatak web dizajnera jeste da vaš sadržaj organizuje na najbolji način i tako stvori kompaktnu celinu koja će biti idealna za predstavljanje korisnicima.

Kvalitetan dizajn sajta olakšaće iskustvo korisnika na vašem sajtu.

Razmislite o čemu biste mogli da kreirate sadržaj za vaš sajt. Odgovori na sledeća pitanja će vam omogućiti da se lakše odlučite:

- Zašto želite da pokrenete sajt?

- Zašto želite da pokrenete sajt?

- Zašto želite da pokrenete sajt?

Pre izrade sajta veoma je važno da obratite pažnju na detalje i zapišete ih, da bi web dizajner ispunio vaše zahteve.

Odredišna strana vašeg sajta bi trebala da sadrži osnovne informacije o vašem poslovanju, proizvodima/uslugama. Nakon što sastavite tekst, potrebno je da ga prosledite lektoru kako tekst ne bi imao slovne ili gramatičke greške, a zatim, tekst možete poslati u elektronskoj formi web dizajneru.

Ukoliko se dvoumite koje opcije bi vaš sajt trebao imati, možete posetiti sajtove vaših konkurenata da biste utvrdili zajedničke elemente svih tih sajtova, a zatim vaše zamišljene planove saopštite svom web dizajneru.

Razmislite o sledećim pitanjima:

- Na kom jeziku želite da bude sadržaj vašeg sajta?

- Pored osnovnih podataka o vašem poslovanju, da li je potrebno da vaš sajt sadrži opcije poput ,,onlajn zakazivanje“, ,,rezervacije“ i drugo.

- Da li želite da korisnici imaju mogućnost registracije na sajtu ili želite forum?

Osnovni zadatak web dizajnera jeste da vaše planove realizuje, ali i da vas posavetuje i predloži bolje mogućnosti za vaš sajt.

Cena izrade sajta


Cena izrade sajta zavisi od brojnih faktora, pre svega od složenosti sajta koji zahteva vaša oblast poslovanja. Najvažnije je znati da, bez obzira na kompleksnost funkcija vašeg sajta, svaka izrada sajta mora da počiva na poštovanju brojnih standarda kvalitetne izrade. Dakle, bez obzira na to da li je vaš sajt jednostavan ili složen, da li ima jednu ili mnogo stranica, neophodno je da on bude napravljen prema određenim standardima. U suprotnom, vaš sajt vam može samo naneti štetu poslovanju, ili u najmanju ruku biti neefikasan i nekoristan. Ako već imate sajt, javite nam se da ga analiziramo i da vam kažemo šta je potrebno popraviti na njemu da bi bio uspešan.

cena izrade sajta

Sajt, kao i svaka druga internet prezentacija, treba da unapređuje vaše poslovanje i da mu pruža suštinski doprinos. Neki od sajtova naših klijenata imaju posećenost veću od 30 hiljada mesečnih poseta. Jedino kvalitetno napravljeni sajtovi, u koje je uloženo puno vremena, mogu da povrate investiciju na pravi način. Da bi se postigli takvi ciljevi, nije dovoljno samo napraviti sajt. Na prvi pogled možda imate sajt ali da li vam on ičemu služi najvažnije je pitanje koje sebi treba da postavite. Spektrum kooperativa svojim klijentima izrađuje najkvalitetnije sajtove koji na različite načine unapređuju poslovanje i naš profesionalni tim to smatra glavnim ciljem izrade sajta.

Ukoliko vam je potrebna obična internet prezentacija bez složenih funkcionalnosti, cena izrade sajta može da bude i u iznosu od 100 evra. Ipak, da bi se vaš sajt razlikovao od drugih verovatno biste hteli i unikatni dizajn, što dodatno povećava cenu sajta. Izrada unikatnog sajta zahteva mnogo više angažmana i radnih sati nego izrada sajta po postojećim šablonima. Uz to, izrada unikatnog sajta zahteva angažman i web dizajnera koji će vam najpre predložiti veći broj rešenja kako biste izabrali ono koje vam se najviše dopada. Samim tim, izrada unikatnog sajta je mnogo skuplja jer je za njega potreban angažman većeg broja ljudi i na njega je potrebno potrošiti veći broj radnih sati.

SEO optimizacija sajta za Gugl pretraživač dodatno povećava cenu izrade sajta ali je ona višestruko isplativa. Naime, SEO optimizacija unapređuje vaš sajt kako bi mu se povećale šanse da se pojavljuje prvi na Guglu za veći broj ključnih reči koje korisnici unose u pretraživač, a te pretraživačke reči su u vezi sa vašim poslovanjem. Samim tim, bićete angažovani mnogo više nego vaša konkurencija i koristićete potencijal vašeg sajta u punoj meri. Takođe, posećenost vašeg sajta, uz pravilno investiranje, konstantno će rasti i na taj način doprinositi uspehu, vidljivosti i ukupnim dometima vašeg poslovanja.

Izrada WordPress sajta je među najjeftinijima a uz njega dobijate i solidan Sistem za upravljanje sadržajem (CMS – Content Management System), odnosno administrativni panel preko kojeg možete da objavljujete nov sadržaj na vašem sajtu, kao i da menjate postojeći. Zahvaljući njemu, sami ćete moći da objavljujete novi sadržaj na vašem sajtu a on će se automatski pojavljivati na unapred određenom mestu na sajtu.

Da biste saznali preciznu cenu izrade sajta, najpre je potrebno da nas kontaktirate i da precizno opišete kakav sajt biste hteli. Možete nas kontaktirati na i-mejl: kontakt@spektrum.rs, telefon: 062234251 ili Viber: 38162234251. Ukoliko ne znate kakav sajt vam je potreban, najpre nam recite što više detalja o vašem poslovanju, pa ćemo vas mi posavetovati kakav sajt bi mogao da unapredi vaše poslovanje. Garantujemo da će vam se cena izrade sajta koju budete platili, višestruko isplatiti.

Mi imamo brojne uspešne projekte iza sebe. Naši sajtovi se pojavljuju kao prvi za veliki broj onih pretraživačkih reči na čijem rangiranju smo se angažovali. Izrađujemo moderne i atraktivne sajtove, prilagođene za sve ekrane i sve uređaje. Ukoliko vam pravimo internet prodavnicu, ona će se odlikovati potpunom bezbednošću kako bi vaše mušterije bezbrižno mogli da unose poverljive podatke sa svojih platnih kartica i naručuju i kupuju proizvode od vas. Osim toga, možemo da redizajniramo i unapredimo vaš postojeći sajt kako bi vam koristio i unapređivao vaše poslovanje. Naš cilj je da unapređenjem vašeg sajta značajno unapredimo i vaše poslovanje. Zato nas kontaktirajte odmah, da vidimo šta zajedno možemo da uradimo za vaše poslovanje. Cilj treba da nam bude maksimalno iskorišćavanje potencijala koje sajt i druge internet prezentacije nose sa sobom, kako bi unapredili vaše poslovanje i učinili ga što uspešnijim.

Povoljna izrada sajta


Povoljna izrada sajta potrebna je najviše preduzetničkim poduhvatima koji se nalaze na početku svog poslovanja. Ne mora svaki sajt da bude preskup već postoje i povoljnija rešenja koja takođe mogu značajno da doprinesu razvoju vašeg poslovanja. Evo kratkog objašnjenja kako možete da imate sajt po povoljnijoj ceni a uvek nas možete i kontaktirati na telefon: 062234251.

povoljna izrada sajta

Poslovnim poduhvatima koji započinju svoj biznis i nemaju novca za investiranje potrebna je što kvalitetnija internet prezentacija po što manjoj ceni. Umesto unikatnog razvoja internet prezentacije, kao povoljna izrada sajta na raspolaganju stoji implementacija nekog od postojećih rešenja koje klijent ima priliku da izabere.

Ipak, povoljna izrada sajta, čak i kod upotrebe postojećeg rešenja, mora da sledi najkvalitetnije proizvođačke standarde, pre svega kada se ima u vidu brzina rada sajta, snažna bezbednost sajta, prilagođenost sajta svim uređajima - tabletima, telefonima, laptopovima i desktop računarima, kao i sve one tehničke standarde koje zahteva dobra optimizacija sajta za internet pretraživač. Implementacija postojećeg rešenja mora da bude kvalitetna kako bi sajt na pravi način ispunio svoju ulogu i sve svoje potencijale i kako bi i ubuduće mogao da se dalje unapređuje i prilagođava daljem razvoju tehnologije.

Spektrum kooperativa sledi najbolje prakse u izradi sajtova, kao i najbolje prakse prilikom optimizacije sajta za Gugl. Da bismo pokazali kvalitet naše optimizacije, postavili smo naš sajt da se pojavljuje prvi na Guglu kada u pretraživaču ukucate frazu 'prvi na Guglu'. Naš sajt je prvi za brojne pretraživačke reči a neki od sajtova naših klijenata imaju posećenost veću od 30 hiljada mesečnih poseta samo preko internet pretraga. Sve te rezultate ćemo vam pokazati na potencijalnom sastanku na kojem bi razgovarali kako da takav rezultat ostvarimo i za vaš sajt.

Mi nismo samo programerska firma već smo i konsultantska i marketinška. Mi znamo kako da izaberemo i napravimo najbolje i najpovoljnije rešenje za vašu internet prezentaciju. Zajedno sa vama učestvovaćemo u razvoju vašeg biznisa i davati vam sugestije kakve sve mogućnosti možete da implementirate kako bi vaše poslovanje doživelo procvat a sve to po najpovoljnijoj ceni.

Izrada sajta u našoj programerskoj firmi podrazumeva da je on usklađen sa najsavremenijim kriterijumima bezbednosti, kvalitetnog dizajna, dobre čitljivosti i prilagođenosti za sve širine ekrana. Brojni naši klijenti uverili su se da možemo značajno da unapredimo njihovo poslovanje unapređenjem njihovog postojećeg sajta ili izradom novog sajta. Na raspolaganju vam stoji i naša usluga vođenja društvenih mreža, implementacija sveobuhvatne marketinške strategije, sakupljanje i analiza podataka o posećenosti vašeg sajta s ciljem da se dođe do rešenja koje bi dovelo do njenog konstantnog povećanja.

Da bismo dogovorili sve detalje u vezi sa povoljnom izradom sajta i da biste nam predstavili svoje poslovanje i njegove ciljeve, kontaktirajte nas na telefon 062234251 ili na i-mejl kontakt@spektrum.rs.

Zajedno sa vama stvaramo budućnost vašeg poslovanja!

Vaša programerska firma Spektrum kooperativa!