SEO optimizacija

Potrebna vam je SEO optimizacija sajta?

seo optimizacija
i-mejl
telefon

SEO optimizacija sajta za Gugl pretraživač


SEO optimizacija (Search engine Optimization) – Optimizacija za internet pretraživač.

SEO optimizacija je postupak unapređenja vašeg sajta kako bi bio vidljiviji u pretragama koje se sprovode preko internet pretraživača kakav je, pre svega, Gugl. To unapređenje sprovodi se najpre u dva pravca. Unapređuju se tehničke performanse sajta. Sajt mora da bude bezbedan, lepo dizajniran, čitljiv na svim uređajima, od mobilnih telefona preko tableta do desktop računara, i da ima zadovoljavajuću brzinu. Pored tehničkog unapređenja, sajt mora da sadrži kvalitetne i informativne tekstove koji posetiocu pružaju sve relevantne informacije o uslugama koje ga zanimaju i koje istražuje pretragama na Guglu.

Ukoliko vam je potrebna SEO optimizacija sajta, kontaktirajte nas na telefon 062234251 ili na i-mejl kontakt@spektrum.rs

Kada u pretraživaču ukucate 'prvi na guglu', naš sajt se pojavljuje kao prvi na Guglu. Time smo hteli da vam pokažemo da smo mi SEO firma koja može vaš sajt da postavi da se pojavljuje kao prvi na Guglu za najrazličitije pretrage.

kako biti prvi na guglu


Strategije koje se sprovode radi boljeg pozicioniranja sajta na Guglu mogu se objedinjeno nazvati – Seo optimizacija. Seo optimizacija sajta pomaže vam da doprete do ciljne publike, tako što će pretraživač prikazati vaš sajt na prvoj stranici Gugla što svakako ukazuje na kvalitetan sadržaj vašeg sajta. S obzirom da se svakodnevno pretraži preko 4 milijardi ključnih reči na Guglu, dobro rangiran sajt na Guglu i ostalim pretraživačima presudan je faktor za uspešan biznis.

Pojasnićemo nekoliko Seo faktora koji utiču na bolju poziciju vašeg sajta na Guglu:

Kvalitetan sadržaj

Da bi vaš sajt bio dobro rangiran na pretraživaču, veoma je važno da imate kvalitetan sadržaj na sajtu koji će Gugl predložiti korisnicima kada pretražuju određene ključne reči. Šta odlikuje kvalitetan sadržaj? Kvalitetan sadržaj pruža relevantne odgovore na upit korisnika. Manje je bitno koliko će reči sadržati vaš tekst, već je bitnije koliko ćete ga stručno napisati. Nekada je dovoljna i jedna rečenica sa relevantnim podacima da bi korisnici bili zadovoljni odgovorom, dok je ponekad potrebno detaljnije opisati određeni pojam i umetnuti slike, video i audio zapise.

Dolazni linkovi

Dolazni linkovi predstavljaju dodatni podstrek internet pretraživaču da vaš sajt bude bolje rangiran. Kada korisnik klikne na dolazni link, automatski će biti preusmeren s jednog sajta na drugi. Dolazni linkovi su veoma važni za vašu poziciju na Guglu. Veoma je bitno da veći broj kvalitetnih sajtova ima linkove ka vašem sajtu i ka vašem sadržaju.

Odlazni linkovi

Pored značajnosti dolaznih linkova, ne treba zanemariti ni odlazne linkove. Kvalitetni odlazni linkovi mogu indirektno uticati na bolje rangiranje vašeg sajta u pretraživačima i veću posećenost. Jedan od bitnih faktora za bolju poziciju na Guglu jeste postavljanje odlaznih linkova na vašem sajtu koji će korisnika automatski usmeriti ka drugom sajtu. Potrudite se da postavljate linkove ka sajtovima koji su relevantni i korisni za nekog ko klikne na odlazni link. Bilo bi dobro da linkujete ono što je tematski podudarno sa sadržajem o kojem se govori na vašoj stranici.

Oznaka domena

Nacionalni domen je važan faktor za rangiranje. Ukoliko je vaš sajt na rs. domenu, pretraživač će taj sajt automatski bolje rangirati u Srbiji prilikom pretraga na srpskom jeziku. Određena istraživanja potvrđuju da će korisnici radije kliknuti na sajt koji ima nacionalni domen nego na generički (.info, .com).

HTTPS

HTTPS enkriptuje podatke između korisnika sajta i samog sajta – od podataka koje korisnik šalje sajtu i one podatke koje korisnik dobija sa sajta. Osnovna razlika između HTTPS i HTTP protokola je u tome što HTTP nije zaštićen i vaše poverljive informacije veoma lako mogu dospeti do trećeg lica. HTTPS je protokol koji štiti privatnost korisnika koji gleda neki sajt, ali i privatne podatke, poput lozinke, kreditne kartice i druge poverljive informacije. Čak i kada bi enkriptovani podaci došli u posed trećeg lica, bilo bi jako teško ili nemoguće enkriptovati ih. Gugl će uvek bolje pozicionirati onaj sajt koji radi preko HTTPS-a i tako mu omogućiti veću vidljivost na internetu.

Optimizacija sajta za mobilne uređaje

Optimizacija sajta za mobilne uređaje predstavlja važan faktor za rangiranje na Guglu. Ukoliko vaš sajt nije optimizovan za mobilne uređaje, izgubićete dosta organskog saobraćaja jer se oko 60% pretraga danas vrši upravo preko mobilnih uređaja i zbog toga je važno da obratite pažnju kako vaš sajt izgleda preko laptopa, računara, ali i preko manjih ekrana.

Svi ovi gore pomenuti procesi sastavni su deo SEO optimizacije na kojoj rade timovi sastavljeni od programera, marketinških stručnjaka, dizajnera i tekstopisaca. SEO firma koja objedinjuje eksperte za ove oblasti je upravo naša Spektrum kooperativa. Analiziraćemo vaš sajt i daćemo vam sugestije šta treba da se uradi na vašem sajt da biste u što kraćem roku značajno poboljšali svoju poziciju na Guglu.

Biti prvi na Guglu znači biti prvi u biznisu a optimizacija sajta je potpuno usavršenje vašeg sajta koje treba da dovede do značajnog unapređenja vašeg biznisa i do višestruko isplaćene investicije u SEO optimizaciju.

SEO agencija koja ima uspešne projekte iza sebe je upravo ona firma koju treba da angažujete. Mi vam možemo pokazati naše uspešne projekte i garantovati da ćete biti zadovoljni našim radom. Neki od sajtova naših klijenata imaju posećenost veću od 30 hiljada mesečno. Kako bismo postigli iste rezultate na vašem sajtu, potreban je kontinuiran rad i posebno kontinuirana proizvodnja sadržaja na jedan kvalitetan i ispravan način. Pogledajte šta na svom sajtu radi vaša konkurencija koja se na pretraživaču bolje kotira od vas i videćete deo onoga što je potrebno da biste bili prvi na Guglu.

SEO optimizacija je najisplativija i najsigurnija investicija u vaše poslovanje. Uz nju će vaša popularnost rasti a vaš sajt i vaše društvene mreže imaće pregršt kvalitetnog materijala koji će vam pribavljati nove klijente, nove pratioce i nove posetioce vašeg sajta. Sem toga, SEO optimizacija je i statistička analiza posetioca vašeg sajta koja je od ogromne važnosti za donošenje povoljnih odluka o smeru u kojem će se kretati vaše poslovanje u budućnosti.

Da bismo dogovorili sve detalje u vezi sa SEO optimizacijom i da biste nam preneli svoje želje i informisali nas o svom radu, kontaktirajte nas na telefon 062234251 ili na i-mejl kontakt@spektrum.rs

Saznajte od nas i od čega zavisi cena izrade sajta.

Vaša programerska firma Spektrum kooperativa!

kontaktirajte nas

Mi smo profesionalni tim u oblasti web i grafičkog dizajna, softverskog razvoja i marketinga. Imamo inovativna, atraktivna i brza rešenja za vašu upečatljivu internet prezentaciju. Kontaktirajte nas za pomoć u bilo kojoj fazi vašeg projekta.

www.spektrum.rs
kontakt@spektrum.rs
062234251
Viber/WhatsApp:+38162234251