Pisanje tekstova za sajtove

Kreiranje sadržaja za vaš sajt

pisanje tekstova

Pisanje tekstova za sajtove - kreiramo sadržaj za vaš sajt


Pisanje tekstova za sajtove je usluga koju pružamo s ciljem unapređenja sajta svojih klijenata i povećanja njegove posećenosti. Imate sajt ali nemate dovoljno vremena da pišete tekstove za njega i kreirate kvalitetan sadržaj? Sajtovi koji redovno objavljuju novi sadržaj su bolje rangirani na Guglu jer su prepoznati kao relevantniji. To je jedan od glavnih razloga zašto bi trebalo da često i redovno objavljujete nove tekstove na vašem sajtu. Ali to nije jedini razlog.

Vaši klijenti zaslužuju da redovno budu informisani o aktivnostima vaše firme ili vas samih, da redovno saznaju o vašim novim događajima, akcijama, popustima i drugim ponudama ili povoljnostima. Kroz tekstove podelite sa njima informacije koje će vam pomoći da unapredite vaše poslovanje, dođete do većeg broja klijenata, mušterija ili poslovnih partnera, ili proširite svoje tržište i dođete do nove ciljne grupe. Omogućite posetiocima vašeg sajta da vas dobro upoznaju i da znaju sve važne detalje o vašoj ponudi i vašem poslovanju i to će vam se višestruko isplatiti.

Ukoliko nemate vremena da sami pišete tekstove za vaš sajt, naša Spektrum kooperativa, programerska i SEO firma, pruža uslugu pisanja tekstova za sajtove i društvene mreže. Takođe pripremamo slike, ilustracije, video materijal i drugu vrstu sadržaja za vaš sajt. Kontaktirajte nas na i-mejl: kontakt@spektrum.rs ili na telefon: 062/234-251 ukoliko vam je potrebno pisanje tekstova za sajtove.

Da li znate da neki od sajtova naših klijenata imaju 30 hiljada poseta mesečno samo preko internet pretraga? Da li znate da su prvi na Guglu za brojne internet pretrage koje su u vezi sa njihovom oblašću poslovanja i da dominiraju u odnosu na svoju konkurenciju? Takve rezultate postižemo pomoću naše usluge koja se zove optimizacija sajta.

Optimizacija sajta počiva na kvalitetno napisanim tekstovima koji slede određene najbolje standarde pisanja na kojima insistiraju internet pretraživači. Da biste bili prvi u pretragama i da bi vas Gugl smatrao relevantnim izvorom informacija za određenu temu, potrebno je da na vašem sajtu postoje tekstovi koji zaista jesu relevantni za oblast kojom se bave a ona je usko povezana sa vašim poslovanjem. Kvalitetan sadržaj privlači pažnju čitaoca i duže ga zadržava na vašem sajtu a to su sve indikatori Guglu da vaš sajt zaslužuje bolju poziciju.

Tekstovi takođe treba da budu izlektorisani. To podrazumeva da su oslobođeni od gramatičkih i pravopisnih grešaka. Korekturom teksta uklanjaju se i takozvane ’štamparske greške’, odnosno ispravljaju se slovne i znakovne greške. Na taj način, nećete doći u situaciju da čitalac pogrešno razume vaš tekst ili stekne pogrešan utisak o vama. U našem timu rade školovani lektori sa višegodišnjim iskustvom. Možda će vam biti potreban i prevod nekog teksta sa engleskog jezika pa vam i za to stojimo na raspolaganju.

Ukoliko ipak želite da sami pišete tekstove za Blog sekciju vašeg sajta, evo nekih upustava za kvalitetno pisanje tekstova za sajtove.

Kvalitet teksta je važan zato što od njega zavisi koliko dugo će se posetilac zadržati na vašoj stranici ali i od koga će naručiti neki proizvod ili koga će angažovati za određenu uslugu. Nije dovoljno samo opisati ono što nudite. Treba biti svestan da čitanje na internetu nije isto što i čitanje novine ili knjige. Čitanje na internetu se pre sastoji od skeniranja delova teksta i ’preletanja’ preko vaše stranice s namerom da za što kraće vreme prikupi što više informacija. Iz tog razloga, potrebno je da najbitniju informaciju istaknete na početku vašeg teksta kako bi posetilac odmah bio uveren da će na vašoj stranici pronaći ono što mu je potrebno.

Kada u to bude uveren na samom početku teksta, onda već možete da mu u nastavku teksta detaljno objasnite u čemu se sastoji vaša usluga, kako funkcioniše, koliko košta, i tako dalje. Za razliku od poznate strukture teksta: uvod, razrada i zaključak, u internet tekstovima najbolje je kada zaključak stoji na početku teksta kako bi se udovoljilo nestrpljivom čitaocu. Već na samom početku stavite do znanja čitaocu čime se bavi vaš tekst i šta će u njemu naći a tek posle toga se posvetite detaljima. Pišite čitko i jasno kako bi vaš tekst bio jednostavan za razumevanje.

Ne zaboravite da slike i ilustracije u vašem tekstu dodatno ističu glavnu poruku vašeg teksta. Pažljivo izaberite i dizajnirajte sliku. Sledite standarde SEO optimizacije prilikom kreiranja alt tagova, URL-a i ključnih reči.

Zavisno od toga ko je vaša ciljna grupa, tome prilagodite i rečnik vašeg teksta. Ukoliko pišete za decu, potrebno je da prilagodite rečnik njihovom uzrastu, da vaš tekst ilustrujete nekom kvalitetnom pričom ili poukom. Obavezno je i da imate atraktivne ilustracije vašeg teksta.

Naslov vašeg teksta treba da jasno stavi do znanja o čemu je vaš tekst.

Podnaslovi treba da rezimiraju ključne delove teksta.

Odgovarajućom slikom ilustrujte vašu ključnu poruku.

Ravnomerno rasporedite ključnu reč u vašem tekstu, odnosno reč preko koje mislite da će vas najveći broj internet korisnika pretraživati. Na primer, ako prodajete pločice za kupatilo, vaše nove mušterije će vas najverovatnije tražiti preko pretrage ’’pločice za kupatilo’’. Potrebno je da se ’’pločice za kupatilo’’ nađe u vašem tekstu određeni broj puta s ciljem da internet pretraživač pravilno proceni o čemu je vaša stranica.

Ne koristite strane reči ili stručne termine ukoliko nema izričite potrebe za time. Ako možete nešto objasniti jednostavnim rečima, nema potrebe za komplikovanim frazama i rečenicama.

Koristite različite veličine fontova posebno da biste istakli naslov, podnaslove i određene istaknute delove vašeg teksta. Podebljajte važne delove vašeg teksta. Podebljajte i ključnu reč vašeg teksta. Predugačak naslov podelite u naslov i podnaslov.

Nikada ne kopirajte tuđe tekstove i tekstove koji su već objavljeni na drugim sajtovima ili drugim vašim stranicama. Nikada ne duplirajte sadržaj i ključne reči. Gugl poseduje načine da prepozna plagijat i povećavate šanse da vaš sajt bude kažnjen nestankom iz internet pretraga. Da biste to izbegli takođe blokirajte linkove koji vode ka vašem sajtu sa spamerskih i sumnjivih sajtova. Po postavljanju novog teksta odmah ga prijavite Gugl Search konzoli kako bi ga Gugl što ranije evidentirao, i kako ne bi počeo da ga smatra za plagijat ukoliko neki drugi sajt preuzme vaš tekst.

Budite jasni i precizni. Pišite kratke rečenice. Obraćajte se direktno čitaocu. Istaknite glavne poruke vašeg teksta. Prenesite mu važne informacije i steći ćete vernog klijenta koji zna da vam je njegov interes glavni prioritet.

Ne zaboravite da uvek možete da angažujete Spektrum kooperativu. Mi svojim klijentima pružamo širok raspon usluga sa ciljem da povećamo posećenost njihovog sajta – u čemu smo veoma uspešni i što je vrlo lako merljivo – i da doprinesemo njihovom poslovanju i povećamo broj prodatih proizvoda, usluga i sklopljenih poslovnih partnerstva. Kontaktirajte nas na i-mejl: kontakt@spektrum.rs ili na broj telefona: 062/234-251. Garantujemo vam da ćemo imati uspešnu saradnju i da ćete biti zadovoljni našom uslugom: pisanje tekstova za sajtove.

Mi smo prvi na Guglu za brojne pretrage koje su u vezi sa našim poslovanjem i uslugama koje pružamo. Naši klijenti nas nalaze preko internet pretraga i nama prodajno odeljenje nije potrebno. Internet pretraživači rade u našu korist jer smo mi naš sajt prilagodili njihovim zahtevima. Dobra pozicioniranost na Guglu nam pruža konstantan priliv novih klijenata. Iste rezultate nudimo i vama. Ukoliko želite da budete bolji od konkurencije potrebno je da investirate u vaš sajt. Vaš sajt je vaša lična karta i zaslužan je za onaj najvažniji utisak – prvi utisak.

Na raspolaganju su vam i naše druge usluge – vođenje društvenih mreža, vođenje Instagram profila, vođenje Facebook stranice, SEO optimizacija, izrada sajta, izrada softvera prilagođenih vašem poslovanju, i mnoge druge. Ne zaboravite podatak sa početka ovog teksta da neki sajtovi naših klijenata imaju posećenost od više desetina hiljada mesečno samo preko internet pretraga. Ti klijenti prepoznali su važnost investiranja u kvalitetan sadržaj i kvalitetnu internet prezentaciju. Ta investicija je višestruko isplativa i vama će takođe biti isplativa ako angažujete naš profesionalni tim.

Kontaktirajte nas da zajedno stvaramo budućnost vašeg poslovanja.

vaša Spektrum kooperativa!

Web razvoj


Izrađujemo, dizajniramo, optimizujemo i održavamo internet sajtove. 

Grafički dizajn


Dizajniramo knjige, brošure i reklamni materijal. Dodatne usluge: lektura, korektura i prevođenje. 

Digitalni marketing


Pripremamo i uređujemo sadržaj na internet stranicama i društvenim mrežama, osmišljavamo internet kampanje i dizajniramo newslettere. 


Internet prodavnica


Ugrađujemo internet prodavnicu na vaš sajt. 

Razvoj softvera


Pravimo softver prilagođen vašim specifičnim potrebama. 

Analiza poslovnih podataka


Najsavremenije tehnike za analizu vaših podataka i donošenje poslovnih odluka. 


Prvi na Guglu


SEO optimizacija vašeg sajta za internet pretraživače 

Reklame na portalu Preporucujemo.rs


https://preporucujemo.rs/ 

Pisanje tekstova i blogova


Produkcija sadržaja za vaš sajt. 


Lektura, korektura i prevođenje


Sređujemo vaše tekstove. 

Video produkcija


Izrada video reklama. 

Montaža i animacija


Montiranje vašeg video materijala i animacija logoa 


Tim

Milenko Srećković
milenko srećković

lead developer

Sanja Solunac
sanja solunac

creative director

Miloš Jovanović
miloš jovanović

IT consultant

klijenti

client

Jelena Krstić

Pevačica

Oduševljena sam profesionalnim pristupom i efikasnošću Spektrum kooperative i toplo preporučujem njihove usluge.

client

Ana Rasel - Omaljev

Likovna galerija ''Contemporary Balkan Art''

Tim Spektrum kooperative odgovorio je na naše zahteve vrlo brzo, i već za par dana imali smo sjajnu saradnju i rezultate!

client

Mišo Filipovac

Umetnik

Zadovoljan sam našom saradnjom. Sve je brzo i lako izvedeno, naročito korisno za neodlučne klijente kojima je potreban savet iskusnog tima.

client

Ljiljana Stefanović Teodosijević i Srđan Teodosijević

Best Real Estate

Veliko nam je zadovoljstvo da smo pronašli tim mladih, talentovanih ljudi koji profesionalno pristupaju svom poslu, razumeju potrebe klijenta i pružaju punu podršku u svakom segmentu rada.

client

Ivica Mladenović

Urednik srpskog izdanja ''Le Mond Diplomatique'' i ''Novog Plamena

Naše iskustvo sa Spektrum kooperativom je sjajno. Zaista smo prezadovoljni saradnjom: od brzine izrade sajta, preko operacionalizacije svih naših zahteva, fantastičnih sugestija, međusobne komunikacije, pa do finalnog proizvoda. Toplo preporučujemo.

kontaktirajte nas

kontakt informacije

Mi smo profesionalni tim u oblasti web i grafičkog dizajna, softverskog razvoja i marketinga. Imamo inovativna, atraktivna i brza rešenja za vašu upečatljivu internet prezentaciju. Kontaktirajte nas za pomoć u bilo kojoj fazi vašeg projekta.

www.spektrum.rs
kontakt@spektrum.rs
062234251
Viber/WhatsApp:+38162234251