Zašto je bitno da budete

prvi na Guglu?

zašto je bitno da budete prvi na guglu
i-mejl
telefon

Zašto je bitno da budete prvi na Guglu?


Bilo da poslujete manjim ili većim preduzećem, potrebno je da imate sajt koji će biti dobro pozicioniran na Guglu, jer dobro rangiranje sajta na pretraživačima dovodi do veće posećenosti sajta što daje mogućnost za nove klijente i profit.

zašto je bitno da budete prvi na guglu

Najveći broj klijenata koristi Gugl, najdominantniji pretraživač, za pronalaženje relevantnih sajtova. Kada ukuca ključnu reč, korisniku će se otvoriti veliki broj stranica koje odgovaraju njegovom upitu. Međutim, korisnici uglavnom posećuju one stranice koje se pojave na prvoj strani pretraživača i to u uglavnom one sajtove koji su među prvim mestima u rezultatima pretrage. Zato je važno da budete prvi na Guglu. Cilj dobrog pozicioniranja jeste da upravo vaš poslovni sajt bude ispred sajta vašeg konkurenta. Dobra pozicija vašeg sajta uticaće na korisnike da izaberu baš vas, a ne vašeg konkurenta. Ukoliko se vaš sajt ne pojavljuje na prvoj stranici u rezultatima pretrage, znatno su vam smanjene mogućnosti da reklamirate vaše poslovanje putem sajta.

Radi boljeg pozicioniranja sajta na Guglu, mnogi vlasnici sajtova opredeljuju se za Seo optimizaciju sajta. Seo optimizacija sajta obuhvata različite strategije i tehnike, u cilju da se vaš sajt pojavi na prvoj strani Gugla kada korisnik ukuca relevantnu ključnu reč. Onpage optimizacija sajta podrazumeva dopadljiv dizajn, funkcionalnost, interaktivnost. Rezultati pokazuju da se isplati ulaganje u optimizaciju sajta, jer sajt postaje profitabilan. Dobro pozicija sajta daje vam mogućnost da doprete do potencijalnih klijenata vaših proizvoda/usluga.

Ukoliko mislite da vaš proizvod ili usluge nisu dovoljno vidljivi na pretraživačima i da imate mogućnost da ih učinite dostupnijim korisnicima, Spektrum kooperativa će pozicionirati vaš sajt na prvoj strani Gugla i tako učiniti vaš sajt efikasnim delom vašeg poslovanja. Za više informacija možete nas kontaktirati na i-mejl: kontakt@spektrum.rs ili na broj: 062/234-251.

Visoko pozicioniranje vašeg sajta na internetu i ulaganje u internet marketing, pokazaće se znatno povoljnijim, dok su efekti znatno bolji u odnosu na tradicionalni marketing. Svako ko se odluči na SEO optimizaciju sajta, vremenom će imati bolju poziciju na Guglu i biće lakše održati postojeću poziciju sajta.

Bitno je imati dobru poziciju sajta na Guglu, jer 80% korisnika najpre pretražuje po internetu i čita recenzije o proizvodima/uslugama koje ih zanimaju da bi se uverili u njihov kvalitet, pre nego što se odluče na kupovinu.

Kreiranje visokokvalitenog sadržaja kako na sajtu, tako i na društvenim mrežama veoma je bitno da bi Gugl vaš sadržaj prepoznao kao relevantan i predložio ga u rezultatima pretrage. Iskoristite prednosti društvenih mreža da biste stekli veći broj pratilaca koje ćete preusmeriti na vaš sajt i tako steći veću preglednost sajta, a samim tim bolju poziciju na Guglu.

Dobro rangiranje sajta na Guglu podjednako je omogućeno i manjim i većim preduzećima. Svaka firma treba posvetiti pažnju svom poslovnom sajtu i iskoristiti mogućnost dobrog rangiranja sajta na pretraživačima radi predstavljanja sopstvenog biznisa, proizvoda/usluga na internet tržištu koje je dostupno milijardima ljudi. Dakle, ukoliko želite da doprete do većeg broja ciljnih klijenata, a samim tim i da povećate prihod svog poslovanja, posvetite pažnju boljem rangiranju vašeg sajta.

Da li ste isplati ulaganje u internet marketing i šta donosi dobra pozicija na Guglu?

Dobro pozicioniran sajt je uvek dobra prilika za vaš biznis. Prema tome, ulaganje novca i vremena u vaš sajt svakako će se isplatiti. Sajt koji nije među prvim stranicama na Guglu ima veoma male mogućnosti za promociju preduzeća. Prema tome, potrebno je da uložite vreme, trud i novac da biste videli bolje rangiranje sajta, a samim tim i poboljšali poslovanje.

Naš tim iz Spektrum kooperative pomoći će vam da vaš sajt budete na prvoj strani Gugla. Možete nas kontaktirati na i-mejl: kontakt@spektrum.rs ili na broj: 062/234-251 i uveriti se u kvalitet našeg poslovanja.

vaša Spektrum kooperativa!

kontaktirajte nas

Mi smo profesionalni tim u oblasti web i grafičkog dizajna, softverskog razvoja i marketinga. Imamo inovativna, atraktivna i brza rešenja za vašu upečatljivu internet prezentaciju. Kontaktirajte nas za pomoć u bilo kojoj fazi vašeg projekta.

www.spektrum.rs
kontakt@spektrum.rs
062234251
Viber/WhatsApp:+38162234251